Finansiering för nystartade företag

Har du äntligen tagit det stora steget och startat ditt eget företag? Grattis! Du har säkerligen en intressant väg med många nya spännande utmaningar framför dig. Som ett nystartat företag är man dock ofta i ett behov av pengar för uppstartkostnader och för att ge sin verksamhet ett lyft. I sådana fall kan ett företagslån vara en lysande plan för dig och ditt företag.  

 

Olika sätt för att hitta lämplig finansiering

Först och främst bör man fundera över vilka ändamål som företaget behöver pengar till, hur mycket pengar man behöver låna och hur stort belopp man kan betala tillbaka varje månad. Att skapa en utförlig och tydlig affärsplan är också något som är viktigt för nystartade företag.

Nästa steg är att börja söka efter långivare. Det naturliga och mest traditionella valet för de flesta är att först bege sig till sin egen bank och ta reda på vilka alternativ och möjligheter man har som egenföretagare.

Tyvärr så är detta inte alls så uppenbart för nystartade företag, vissa långivare är mer hjälpsamma och inriktade på lån för småföretag än andra  Det kan vara svårt att få ett företagslån i början av sin verksamhet eftersom storbanker föredrar att låna pengar till etablerade företag med låg risk som har ett par framgångsrika bokslut bakom sig. Dessutom bör man inte nöja sig med enbart en potentiell långivare utan det kan vara gynnsamt att se över och jämföra olika erbjudanden och villkor. Lyckligtvis finns det en hel del andra alternativ när det gäller finansiering för företag som man absolut bör uppmärksamma och fundera över.

 

Företagslån på nätet

Ett alternativ som blir alltmer populärt och uppskattat bland egenföretagare idag är att använda sig av tjänster online som har ett brett utbud av olika långivare. Sådana tjänster som finns på nätet ger dig en möjlighet att i lugn och ro jämföra olika erbjudanden från ett större antal långivare på en och samma plats. Den här lösningen ger dig automatiskt större chanser att få ett företagslån eftersom du snabbare når ut till flera långivare, vilket påskyndar låneprocessen och gör att du sparar in tid och pengar. Financer.com & Kompar är exempel på en sådan tjänst som hjälper dig att jämföra olika låneerbjudadnde som passar ditt företag bäst, vare sig det gäller ränta, amortering eller andra väsentliga villkor. Tjänsterna är gratis och ger dig och ditt företag en möjlighet att inom 24 timmar kunna ha en överblick över erbjudanden från över 19 banker och långivare.